FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

ERP per a pimes i la seua contribució per a definir el preu d'un producte o servei

Actualitad ERP per a pimes i la seua contribució per a definir el preu d'un producte o servei

Per a fixar el preu de venda al públic cal tindre en compte moltes variables pel que la tecnologia juga un paper determinant per a definir quin preu és l'adequat per a tots els agents que intervenen en la cadena de valor.

El preu que marca l'etiqueta de qualsevol producte o servei impacta directament sobre el valor que el client percep d'ell. Per tant, les petites i mitjanes empreses han de tindre molt clars quins seran els criteris que utilitzaran per a definir el preu final amb el qual volen que siguen identificats els seus productes, els seus serveis i, fins i tot, la seua marca.

Disposar de tota la informació necessària ajuda en la tasca. En aquest sentit, s'apunta a la importància que té comptar amb totes les dades sobre tots els costos, tant directes -matèries primeres, mà d'obra, treballs o serveis subcontractats, etc.- com a indirectes -subministraments, manteniments, actualitzacions, formació, etc.- que hi ha darrere d'un producte abans que aquest arribe als expositors de qualsevol establiment comercial, ja siga físic o digital.

Els aplicatius *ERP agiliten tot el procés de gestió comercial i, en conseqüència, els aspectes relacionats amb la fixació dels preus. La seua contribució és determinant perquè, a més de proporcionar gran part de la informació que es necessita, faciliten la generació de regles de negoci i l'establiment -i control posterior- de polítiques de descompte que no es “mengen” els beneficis, sinó, més aviat, al contrari, que ajuden a estimular les vendes.

El paper del *ERP en la política de preus

Podria donar-se el cas que un comercial fera una oferta a un client amb un descompte que estiguera fora del rang que permet la companyia, intentant mantindre intacte el seu marge de benefici. Si això succeeix i la venda es consumisca, la companyia, *paradógicamente, estaria perdent diners. O siga: podria vendre molt i acabar en la ruïna. Per això és tan important el paper dels *ERP perquè, entre altres coses, ajuden a limitar el percentatge de negociació dels comercials i a establir alertes quan algú s'ix del rang establit”.

La contribució dels *ERP per a determinar la política de descomptes és clau perquè faciliten la definició de les rebaixes adequades en funció de criteris tan variats com el volum, els clients, la data, els articles concrets, etc. És una cosa impossible de fer a mà o a través d'un Excel.

En aquest sentit, són moltes les funcionalitats que inclou un *ERP i que faciliten la definició i posada en pràctica de la política de preus en una pime. El seu paper és estratègic en la generació automàtica de preus sobre la base de les regles de negoci i en la fixació de descomptes per a ajudar aquestes organitzacions al fet que els seus processos siguen més àgils i, també, més eficients.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Com afecten els indicadors econòmics a l'esdevenir d'autònoms i pimes

Actualitad Com afecten els indicadors econòmics a l'esdevenir d'autònoms i pimes

Les dades macroeconòmiques continuen obrint telenotícies i portades de periòdics. Passar-los per alt no és una bona opció ja que són el termòmetre de les acceleracions i desacceleracions de l'economia d'un país. Tot això influeix en la marxa del teixit empresarial pel que el seguiment d'aquests indicadors econòmics per a autònoms i pimes ajuda en l'anàlisi i la presa de decisions.

És important fer saber, amb la ressaca encara de la celebració de les eleccions d'ahir, que la situació política impacta directament en la marxa de l'economia, per la qual cosa en períodes de bloqueig polític aquests indicadors presenten variacions. El que no presenta cap variació, amb independència d'aquests indicadors, són les obligacions fiscals de l'autònom, de la gestió del qual ens encarreguem en l'assessoria fiscal online de *Infoautónomos.

A continuació abordem els principals indicadors econòmics per a autònoms i pimes als quals has d'estar atent:

1. Producte Interior Brut (PIB) i la contribució dels autònoms
Aquest indicador representa el valor econòmic de tots els béns o serveis produïts per un país en un període de temps determinat. El PIB dona clara mostra de la riquesa d'un territori que és major com més cresca el percentatge que deixa aquest indicador.

Segons el Fons Monetari Internacional (FMI) Espanya, té un PIB nominal d'1.429.140 dòlars en 2019 ocupant el número 13 en la posició mundial. No obstant això, el PIB experimenta un alentiment en el seu creixement trimestral des de fa tres anys conforme a les dades que deixa l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el tercer trimestre de 2019 l'economia espanyola va créixer un 0,4%, el mateix percentatge que en el trimestre precedent.

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms (LLIGA) estima que els autònoms representen entre el 15 i el 18% del PIB a Espanya, generant amb això bona part de la riquesa de l'economia espanyola.

2. Índex de Preus al Consum (IPC), un altre dels indicadors econòmics per a autònoms i pimes
Les pujades i baixades de la cistella de consum d'una unitat familiar afecta directament sobre el teixit empresarial. Parlem de l'Índex de Preus al Consum (IPC) que mesura les variacions en el nivell de preus.

L'augment de preus minva el nivell adquisitiu de bona part dels contribuents, entre ells, els autònoms als quals l'increment de l'IPC els afecta en dos sentits: d'una banda, el client final redueix el seu consum i per un altre, els proveïdors que assorteixen a autònoms i empreses pugen els preus, incrementant-se així els costos de producció.

Més informació

Font: infoautonomos.com

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.LawHome - Inmobiliaria - AbogadosESCUELA DE DANZA INMA MUÑOZCLÍNICA DEL PIELA BUENA IMPRESIÓN - SEGORBE
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia